Om Hotel Pandekagehuset

HotelPandekagehuset er centralt beliggende i centrum af Nykøbing Sjælland,
på gågaden Algade nr. 37 i kort afstand fra tog station og lystbådehavnen.
————————–
Det tidligere Hotel Odsherred danner i vore dage
rammen for byens nye kulinariske oplevelse.
Bl.a. mad pandekager lavet efter en klassisk hollandsk opskrift.
————————–

Inspirationen til menuen er hentet hos HotelPandekagehusets
søsterhotel i Norge – Eidfjord Gjestgiveri.
————————–

Du kan vælge imellem et utal af forskellige typer
pandekager, samt madpandekager, store, små, søde og krydrede retter.
Du kan vælge mellem en almindelig eller større portion med eller uden is.
————————–

Herudover tilbyder HotelPandekagehuset et udvalg af enkle retter,
hvor flæskestegssandwichen og stegt flæsk allerede er blevet et lokalt hit.
Herudover smørrebrød, desserter, vin, kaffe, øl og meget mere.
————————–

HotelPandekagehuset blev overtaget i 2018
af den nuværende forpagter, Steen Giphardt.
Det er Steens bedre halvdel, Zara der tryller i køkkenet.

Oplev Odsherred

Odsherred

Området omkring Odsherred i det nordvestlige Sjælland har altid fascineret med det kuperede terræn og de bølgende bakker. Et varieret og smukt landskab skabt under istiden.

Som det første danske område blev landskabet derfor under navnet GEOPARK ODSHERRED optaget på UNESCOs verdensomspændende Global Geopark Networks.

Det var resultatet af en langvarig indsats og tog afsæt i det helt særlige landskab, landskabets påvirkning af kunst- og kulturliv samt områdets fødevareproduktion, baseret de helt særlige geologiske forhold.

Inddæmning af fjordene i 1800-tallet gav mulighed for dyrkning på den tidligere havbund, hvilket har givet grobund for et unikt udvalg af lokale råvarer og produktioner, lige fra bæredygtig produktion af tang over vin, lammefjordsgulerødder og andre kvalitetsråvarer – der alle markerer en variation og råvare stolthed den dag i dag.

I sommerperioden er det muligt at besøge GEOPARKEN med en guidet vandring i landskabet og få forklaringen på de særlige forhold – og enddog spise sig igennem smagsprøver!

Se mere hos Visit Odsherred.

Her kan du både booke en guide eller hente kort til en oplevelsesrute igennem besøgsmarken, med 5 indlagte stop undervejs, herunder et dyndhul og en skallebanke i Lammefjorden.

Smag på Odsherred

I Odsherred er der masser af muligheder for at besøge gårdbutikker og lokale producenter.

Vi kan kun nævne i flæng oplagte besøg hos Sindinge Gårdbutik, Ørnberg Vin, Birkemosegård eller Baunehøjgaard Gårdbutik, Lammefjordens Spisekammer og Honningurt Stalddørssalg.

– det er umuligt at fremhæve alle, så heldigvis kan du finde en mere udtømmende oversigt ved at klikke på linket her.

En række af de gode råvarer indgår naturligt i områdets mange tilbud indenfor gastronomi og kulinariske oplevelser, og der findes en stribe fine restauranter i området.

Hos f.eks. Lokalkompagniet i Nykøbing finder du udover mad tilberedt med lokale råvarer og bæredygtige principper også en lille butik med et udvalg af lokal brugskunst.

Kunst og kultur

Området har altid sat sit eget aftryk i form af et usædvanligt aktivt og rigt miljø for kunst og kulturlivet. Odsherred har derfor sin helt egen gruppering af kunstnere og kunstinteresserede, hvilket har foranlediget den særlige »kunstrute«, hvor en stribe gallerier og kunstnere holder åbent hus i pinsen og efterårsferien under kunst og kulturfestivalen.

Ligeledes er der årlige kunsthåndværker markeder, Geopark festival (2.-4. august) samt en masse gallerier og lokale udstillingssteder i og omkring Nykøbing.

Find oversigten her.

Aktiv ferie og oplevelser

GEOPARK ODSHERRED er et oplagt område for den aktive ferie – med vandring eller på cykel.

Du kan finde såvel kort med forslag til vandreture af forskellige længder og anstrengelser, ligesom der er kort til cykleruter, herunder med digitale kort, du kan downloade til din smartphone – og så blot afsted!

For vandrerne er der tilbud om geoguidede ture med temaer indenfor geologi, kultur, kunst, natur/fødevarer eller urte- og svampeture. Der er fyldt med gode historier i og om Odsherred.

Lysfiskere finder et hav af arter, med kilometervis af kyststrækninger, søer og kanaler.

Find overblikket over alle tilbud her.

Og så er der naturligvis den store Sommerland Sjællands forlystelsespark eller naboen Gekkopark med klatrebaner i mange sværhedsgrader.

 

Links
Geopark Odsherred
VisitOdsherred