Om Hotel Pandekagehuset

Hotel Pandekagehuset er centralt beliggende for enden af hovedstrøget Algade i Nykøbing.

Det tidligere Hotel Odsherred danner i vore dage rammen for byens nye kulinariske oplevelse: Pandekager, efter en klassisk hollandsk opskrift.

Inspirationen til menuen er hentet hos Pandekagehusets søsterhotel i Norge – Eidfjord Gjestgiveri.

I sommeren 2007 åbnede Pandekagehuset på Eidfjord Gjestgiveri, og det har siden været en stor succes, der nu altså er eksporteret til Nykøbing.

Du kan vælge imellem et utal af forskellige typer pandekager; Store, små, søde og krydrede. Du kan vælge mellem en enkelt eller større portioner, med eller uden is – herunder med Hansens Flødeis med de stolte traditioner.

Herudover tilbyder Pandekagehuset et udvalg af enkle retter, hvor flæskestegssandwichen allerede er blevet et lokalt hit.

Pandekagehuset blev overtaget i 2018 af den nuværende forpagter, Steen Giphardt. Det er Steens bedre halvdel, Zara, der tryller i køkkenet, når hun ikke er forpligtet i Eidfjord.  Sommeren igennem skifter de nemlig ophold mellem de to hoteller.

Oplev Odsherred

Odsherred

Området omkring Odsherred i det nordvestlige Sjælland har altid fascineret med det kuperede terræn og de bølgende bakker. Et varieret og smukt landskab skabt under istiden.

Som det første danske område blev landskabet derfor under navnet GEOPARK ODSHERRED optaget på UNESCOs verdensomspændende Global Geopark Networks.

Det var resultatet af en langvarig indsats og tog afsæt i det helt særlige landskab, landskabets påvirkning af kunst- og kulturliv samt områdets fødevareproduktion, baseret de helt særlige geologiske forhold.

Inddæmning af fjordene i 1800-tallet gav mulighed for dyrkning på den tidligere havbund, hvilket har givet grobund for et unikt udvalg af lokale råvarer og produktioner, lige fra bæredygtig produktion af tang over vin, lammefjordsgulerødder og andre kvalitetsråvarer – der alle markerer en variation og råvare stolthed den dag i dag.

I sommerperioden er det muligt at besøge GEOPARKEN med en guidet vandring i landskabet og få forklaringen på de særlige forhold – og enddog spise sig igennem smagsprøver!

Se mere hos Visit Odsherred.

Her kan du både booke en guide eller hente kort til en oplevelsesrute igennem besøgsmarken, med 5 indlagte stop undervejs, herunder et dyndhul og en skallebanke i Lammefjorden.

Smag på Odsherred

I Odsherred er der masser af muligheder for at besøge gårdbutikker og lokale producenter.

Vi kan kun nævne i flæng oplagte besøg hos Sindinge Gårdbutik, Ørnberg Vin, Birkemosegård eller Baunehøjgaard Gårdbutik, Lammefjordens Spisekammer og Honningurt Stalddørssalg.

– det er umuligt at fremhæve alle, så heldigvis kan du finde en mere udtømmende oversigt ved at klikke på linket her.

En række af de gode råvarer indgår naturligt i områdets mange tilbud indenfor gastronomi og kulinariske oplevelser, og der findes en stribe fine restauranter i området.

Hos f.eks. Lokalkompagniet i Nykøbing finder du udover mad tilberedt med lokale råvarer og bæredygtige principper også en lille butik med et udvalg af lokal brugskunst.

Kunst og kultur

Området har altid sat sit eget aftryk i form af et usædvanligt aktivt og rigt miljø for kunst og kulturlivet. Odsherred har derfor sin helt egen gruppering af kunstnere og kunstinteresserede, hvilket har foranlediget den særlige »kunstrute«, hvor en stribe gallerier og kunstnere holder åbent hus i pinsen og efterårsferien under kunst og kulturfestivalen.

Kunstruten er så indgroet et koncept at der årligt udgives en lille folder. Du kan se folderen her.

Ligeledes er der årlige kunsthåndværker markeder, Geopark festival (2.-4. august) samt en masse gallerier og lokale udstillingssteder i og omkring Nykøbing.

Find oversigten her.

Aktiv ferie og oplevelser

GEOPARK ODSHERRED er et oplagt område for den aktive ferie – med vandring eller på cykel.

Du kan finde såvel kort med forslag til vandreture af forskellige længder og anstrengelser, ligesom der er kort til cykleruter, herunder med digitale kort, du kan downloade til din smartphone – og så blot afsted!

For vandrerne er der tilbud om geoguidede ture med temaer indenfor geologi, kultur, kunst, natur/fødevarer eller urte- og svampeture. Der er fyldt med gode historier i og om Odsherred.

Lysfiskere finder et hav af arter, med kilometervis af kyststrækninger, søer og kanaler.

Find overblikket over alle tilbud her.

Og så er der naturligvis den store Sommerland Sjællands forlystelsespark eller naboen Gekkopark med klatrebaner i mange sværhedsgrader.

 

Links
Geopark Odsherred
VisitOdsherred